Pasta met tomaat en tonijn

Lekkere uitgebreide tomatensaus, ook goed te gebruiken als basissaus zonder de tonijn.


200-250 gr pasta naar keuze - (parmazaanse) kaas
SAUS: 3 dl witte wijn - 1 blikje tonijn - 1 ui - 1 blikje gepelde tomaten of tomatenblokjes - 1 blikje tomatenpuree - 1/2 paprika - 3 teentjes knoflook - 4 tl provencaalse kruiden - 3 tl basilicum - 1 el kappertjes - scheutje room - vis bouillonblokje - zout en peper


Pureer alle ingredienten voor de saus, m.u.v. de tonijn, room en witte wijn in een keukenmachine. Doe de puree in een hapjespan en laat het ca. 30 min smoren. Aanlengen met witte wijn. Kook ondertussen de pasta. Gooi aan het einde van de bereidingstijd van de saus de uitgelekte tonijn erbij en maak het op smaak met room, zout en peper. Bestrooi het voor het serveren of aan tafel met de geraspte kaas.