Kalfslappen in walnootroomsaus

voor 4 personen


IngrediŽnten:
500 g magere kalfslappen, op kamertemperatuur ∑ 1 sinaasappel ∑ 25 g boter ∑ 2 teentjes knoflook, fijngesneden ∑ 150 g walnoten ∑ 125 ml slagroom ∑ 100 ml witte wijn ∑ 1 zakje verse peterselie (30 g), fijngeknipt


Bereiding:
Kalfslappen in blokjes snijden. Sinaasappel schoonboenen, schil raspen en vrucht uitpersen. In braadpan boter verhitten en vlees rondom aanbraden. Knoflook door vlees scheppen en meebakken. Rasp en sinaasappelsap toevoegen en aan de kook brengen. Vuur laag draaien en vlees afgedekt ca. 40 min. stoven. Intussen walnoten in droge koekenpan met antiaanbaklaag kort roosteren. Helft van walnoten in steelpan met dikke bodem met slagroom en wijn aan de kook brengen. Vuur laag zetten, pan op vlamverdeler plaatsen en saus 30 min. l aten trekken. Andere helft van walnoten verbrokkelen. Walnoot-roommengsel met staafmixer pureren (eventueel wat stoofvocht van kalfslappen toevoegen). Roomsaus in braadpan schenken en vlees nog 10 min. onafgedekt laten sudderen. Gerecht op smaak brengen met zout en peper en over vier borden verdelen. Peterselie en achtergehouden walnoten erover strooien. Lekker met tagliatelle en gestoomde broccoli.